over ons

Het Streeckhuys 

Het Streeckhuys heeft haar deuren geopend op 1 juni 2022 in het prachtige Schoonhoven, de Zilverstad van de Krimpenerwaard. U kunt bij Het Streeckhuys terecht voor heerlijke streekproducten, boerenkaas uit de Krimpenerwaard en het Groene Hart en Stompetoren kaas.

Henriëtte Saarloos is het hart en de eigenaar van Het Streeckhuys. Heel wat jaar werkte ze zelf op de boerderij. Henriëtte Saarloos weet hoe een mooie boerenkaas gemaakt wordt. Ook de verkoop is haar ding. Ze stond in de boerderijwinkel en zette de streekmarkt in Haastrecht op. Het Streeckhuys is een plek waar haar passies samenkomen: boerenkaas, streekproducten en de verkoop.

Het Streeckhuys in de krant
oude foto’s schoonhoven

Krimpener­waard cadeau­bonnen zijn welkom!

Heeft u een Krimpenerwaard cadeaubon ontvangen? U kunt hem bij ons in de winkel inwisselen. Shop de lekkerste kaas- en streekproducten bij Het Streeckhuys en geniet van lokale producten uit de Krimpenerwaard en het Groene Hart.

RTV Krimpenerwaard & Het Kontakt

‘Het Streeckhuys’ in Schoonhoven vanaf 1 juni geopend

SCHOONHOVEN – Kaas- en streekproducten, waarvan de meeste uit deze regio. Dat is kort samengevat de inhoud van ‘Het Streeckhuys’ aan de Lopikerstraat 6. Geopend vanaf woensdag 1 juni, van dinsdag tot en met zaterdag. Eigenaresse Henriëtte Saarloos is klaar voor het avontuur wat komen gaat.

“Kaas, honing, jam, mosterd, vis, zuivel en ijs”,  somt Henriëtte (56) moeiteloos op als we vragen naar de producten die we kunnen verwachten. Vooral kaas is haar passie en expertise. “Ik heb jaren ervaring opgedaan met kaas maken en verkopen. Deze winkel kwam op mijn pad en, na goed overleg en advies, heb ik de kans gepakt om dit te starten. Eerst vond ik de ruimte te groot, maar het bied wel mogelijkheden om bijvoorbeeld smaakproeverijen te organiseren.” Tot voor kort was de SNS Bank gevestigd in het pand.

Ouderwetse kaas
De afgelopen maand is veel tijd en energie gestoken om de winkelruimte in te richten. Streven van Henriëtte is om zich tijdens de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag te presenteren. “Dan is het druk in de stad en is dat voor mij het moment om me te laten zien”,  geeft de kaasdeskundige aan. Het is vooral de ‘ouderwetse kaas’ die verkocht gaat worden. “Een bewuste keuze, niet alleen een persoonlijke, maar ook om onderscheidend te zijn van de andere kaaswinkel in de stad. Mijn segment is voornamelijk boeren- en fabriekskaas, dus we zitten elkaar niet in de weg.”

Samenwerking
De uit Vlist afkomstige Henriëtte ontving van collega ondernemers direct een warm welkom. “Tijdens de afgelopen BIZ (middenstand) vergadering heb ik mezelf kunnen presenteren. Dezelfde avond ben ik in contact gekomen met ‘Wijnzinnig Schoonhoven’ aan de Lopikerstraat 42. Zij verkopen wijn en bier wat een mooie combinatie is met kaas. We hebben plannen om in de toekomst samen te werken. Denk aan bijvoorbeeld pakketjes maken met elkaars producten. Dat gaan we de komende tijd verder uitwerken.”

Duurzaam
Voor nu de laatste puntjes op de i zetten voordat de winkel op woensdag 1 juni open gaat. Op advies van haar ondernemersklankbordcoach Loek van der Kolk is het opengaan en omzet draaien. Een officiële opening komt later over een paar maanden. In de duurzame gedachte is Het Streeckhuys een concept die voorziet in een behoefte. “Mijn doelstelling is om van deze winkel een groot succes te maken”, aldus de enthousiaste onderneemster. “Het is spannend, maar ik heb veel signalen ontvangen dat mensen blij zijn met de komst van een streekwinkel.”